fbpx
06-53737071info@magnacare.nlHaagwinde 11, Puttershoek
MagnaCare Therapieën

Winactie - maak kans op een maand huur

Regelmatig stellen wij een maand lang één van onze producten ter beschikking aan iemand met een probleem bij paard, hond of zichzelf. Dit kan variëren van een Minipulse voor een beenprobleem, een Therapulse voor een rugprobleem of voor een paard in de sport, een Neckpiece voor de hals of een deel van de rug of voor een hond of een EZY als het voor een mens bedoeld is.

Deze maand hebben we besloten een Minipulse ter beschikking te stellen aan Nancy Brand, nadat haar paard een gebroken knie had opgelopen door een klap van een ander paard. Hier volgt haar verhaal:

Gebruik van de minipulse voor herstel van een kniefractuur

Op 23-12 liep mijn paard Appie niet helemaal lekker. Helaas bleef dit zo na een aantal dagen boxrust. De dierenarts heeft een echo van zijn pees gemaakt rechtsvoor en hij bleek een blessure aan het check ligament te hebben. Samen met mijn bijrijders hebben we elke dag gestapt op het harde en zijn pees gekoeld. Gelukkig slonk de pees goed en leek het allemaal de goede kant op te gaan. Helaas heeft hij vervolgens op 28-3 in de paddock een fikse trap op zijn knie linksvoor gehad van zijn maatje. In eerste instantie leek het oké maar in de avond kon hij geen stap meer verzetten. Na onderzoek en röntgenfoto’s bleek hij een fikse verticale fractuur in zijn knie te hebben.  Advies was 4-6 maanden boxrust en met 6 weken een foto om te kijken hoe de breuk ervoor staat.  Wel met de kanttekening dat bij een verkeerde beweging of bijv liggen & weer opstaan de breuk kon doorscheuren. Dan zou het einde verhaal zijn. We kregen het advies dat magneetveld therapie bij breuken heel goed kon helpen en het herstel kon bevorderen.  Sinds 17-4 hebben we een schema gekregen en zijn hiermee gestart. We nemen meteen zijn pees hierin mee omdat deze nu veel meer belast raakt door het ontlasten van zijn breuk. Vooral omdat het beide voorbenen betreft. 

Nancy Brand

Onderstaande verhalen zijn van vorige winnaars:

Een enorme open wond op haar borstkas, een over de vezellengte gespleten borstspier en een hond die echt heel veel pijn had waren het resultaat van een ongelukkige sprong over een boomstam waar een tak uitstak. Een paar dagen na het ongeluk van mijn border collie Mystic heb ik bij MagnaCare de pulserende magneetveldtherapie deken opgehaald. Even rustig laten wennen en haar eigen dekentje erop gelegd. Ze ging er vrij snel al gemakkelijk op liggen en ze stapte er zelf vanaf als het ‘genoeg’ was. Na een paar dagen als ik de Magneetveld deken klaarlegde stond ze al klaar en bleef ze ook langer liggen. Ik zag de ontspanning toenemen in haar lijfje en dan viel ze ook echt in slaap, iets wat de eerste dagen best moeilijk was voor haar. Ruim twee weken verder, geneest de wond goed. Nog niet helemaal gesloten, maar er zijn geen complicaties. Mystic voelt zich in haar koppie al weer helemaal fit en de dierenarts was ook positief over het herstel. Ze is soepel in haar lijf en niet verstijfd in haar spieren en we kunnen langzaam gaan opbouwen. Ook de deken kunnen we nu op advies van MagnaCare met een andere intensiteit gaan gebruiken, zodat het ook nu positief bij draagt en een toegevoegde waarde geeft aan de revalidatie en het herstel. Het wordt steeds lastiger om Mystic rustig te houden, maar als ik de magneetveldtherapie deken neerleg, dan vindt ze daar toch een stukje ontspanning die ook daarna nog even voor rust zorgt! Ik heb niet gestudeerd op pulserende magneetvelden en begrijpen doe ik het misschien niet helemaal, maar wat ik wel begrijp is hoeveel baat mijn hond erbij heeft, want dat zie ik elke dag! Dank je wel Arja !

Marlous Gibbs
winactie ilona vd burght

Op 1 juni 2019 heeft mijn Amadeus tijdens het spelen in de wei, een lelijke val gemaakt waardoor hij zijn schoft had gebroken. Na een zware operatie, zijn wij met het revalidatie proces begonnen. Na 2,5 maand revalidatie mogen wij nu weer gaan beginnen met rijden. En moeten zijn spieren weer worden opgebouwd om hopelijk weer op ons oude niveau terug te komen. Tijdens een win aktie op het CHIO, mocht ik ons gelukkig prijzen om de Centurion therapulse een maand lang te gebruiken.>Wij mochten voor zijn val over naar de Inter II, En hopen met de Centurion therapulse, extra hulp te hebben om weer op ons oude niveau te komen. Het voordeel van deze deken, is dat deze te huur is. Hierdoor kun je testen, of deze effect heeft op je paard.Hoewel wij net zijn begonnen met het gebruik van deze deken, staat mijn Amadeus er relaxed bij tijdens gebruik. En zijn erg benieuwd wat het resultaat is na 1 maand gebruik.

Ilona van der Burgt
wondroos voor behandeling voor de behandeling met magneetveldtherapie
wondroos na behandeling na de behandeling met magneetveldtherapie

Winactie bij Magnacare; super blij dat ik een maand de EZY ring proberen gewonnen heb. Ik was al bekend met de snelle en goede werking van de minipulse van Centurion bij paarden. Maar zelf kreeg ik wondroos op mijn onderbeen. Het was vuurrood, pijnlijk en een hele dikke enkel. Ik kon moeilijk lopen en na rust en 2 antibiotica kuren ging het niet veel beter. Wat was ik blij met de EZY ring, na 2 dagen het vuur en de pijn verdween wat een verbetering. Zie het verschil na een maand. Top, super actie van MagnaCare

Gerda van der Ree

Op vrijdagmiddag liepen Feniks en zusje Koira in onze tuin te spelen. Daar rennen ze al weken rond. Om 16.30u liep ik even naar binnen om iets te pakken en hoor een hoop gepiep en ren naar buiten. En ik zie op dat moment Feniks op 3 poten wegtikken. Dus haar opgepakt en alles voorzichtig nagevoeld en weer neergezet. Mijn gevoel zei dat dit niet goed was. Mn dierenarts gebeld en daar naar toe gereden. Röntgenfoto gemaakt en helaas een groeischijf fractuur van haar Rechter achterpootje. Ze lag binnen 10 minuten op de OK tafel (Ze lag al onder narcose ivm maken van de foto's) Daar heeft mn dierenarts 3 pinnen in de bijgezet en de breuk zat weer helemaal goed. Op zaterdag nam Arja contact op met mij om Feniks te behandelen met de magneetveld mat. Ik had daar nooit aan gedacht. We hebben het er al eerder over gehad ivm onze sportbonden. Dus zaterdagavond naar Arja gereden en de mat opgehaald. Feniks kennis laten maken met de mat en deze iedere dag gebruikt. 2 weken later hebben we een controle foto gemaakt en de breuk was al bijna helemaal genezen. 1 week daarna nogmaals een foto ter controle (probeer eens een pup van 13 wkn rustig te houden) en de breuk was zo mooi genezen dat de pinnen eruit gehaald moesten worden. Dus 3 weken nadat het was gebeurd lieten de foto’s zien alsof er niets is gebeurd. Ik ben zo blij met Arja haar aanbod en wat een ervaring. Nog een extra meevaller. Ik moet van Feniks wel bij haar op de mat zitten. Mijn linker knie deed zeer (ivm slijtage) en sinds de mat heb ik helemaal geen last meer van mn knie. Wow!!!! Ik ben overtuigd dat de magneetveld therapie echt wonderen kan verrichten.

Claudia Bloos en mijn puppy Jina Langu Ni Key to My Heart (aka Feniks)
pulserend magneetveld therapie voor pup met gebroken poot

Mijn 14 jarige NRPS ruin Kane is met Kerst 2017 in een roestige schroef gaan staan. De schroef is eruit gehaald en daarna is er ontsmet, maar dat kon niet voorkomen dat er een flinke ontsteking ontstond binnen in de hoef, vlakbij het katrolgebied. Helaas was er geen andere optie dan hem te opereren, waarbij heel de binnenkant van de hoef is leeggelepeld. Daarna volgde een lange revalidatie, waarbij al vrij snel duidelijk werd dat hij toch nog last had. Het duurde 8 maanden voor hij eindelijk helemaal rad was en sinds enkele weken zijn we rustig begonnen met opbouwen. Aangezien het nooit precies duidelijk is geworden waarvan hij precies zo lang last heeft gehouden (niks te zien op echo en röntgen) ben ik erg voorzichtig voor een eventuele terugval. Kane staat nu elke dag na zijn training even een halfuurtje op de hoofpad. De magnetische velden stimuleren het weefsel om eventuele beschadigingen te herstellen, wat juist erg belangrijk tijdens de opbouw. Hopelijk hersteld hij volledig en kunnen we daarna weer knallen! Ik ben Magnacare erg dankbaar dat ik de hoofpad mag gebruiken!

Ilse Schoutens
winactie ilse schoutens

Wil jij ook kans maken op een maand lang gebruik maken van onze apparatuur? Vul dan het onderstaande formulier in en wie weet ben jij de volgende winnaar.