Therapulse

4,950.00

Met pulserend magneetveld therapie, met name met de Therapulse, kan je het sportpaard ondersteunen om optimaal te presteren. De verschillende instelmogelijkheden van de Therapulse hebben elk een andere invloed op het lichaam. Op de laagste stand (2 Hz)  geeft het een signaal aan de hersenen, waardoor deze endorfines gaan produceren. Hierdoor zie je het paard duidelijk ontspannen. Als je dan na de behandeling gaat rijden, voel je direct dat hij de rug losser laat, je beter laat zitten en je makkelijker direct aan het werk kan gaan.

De paarden die juist een langere tijd nodig hebben om los te rijden, behandelen we voor het werk met een hogere stand. (15 of 30 Hz). Hierdoor wordt de doorbloeding verbeterd en krijgen de cellen meer voedingsstoffen en zuurstof. Hierdoor zal de opwarmtijd verkort worden en kunnen we sneller echt aan het werk.

Voor alle paarden is het goed om ze na het (zware) werk na te behandelen met de Therapulse. Hiermee worden de afvalstoffen sneller afgevoerd en op die manier wordt stijfheid de volgende dag voor een heel groot deel voorkomen.

Naast het ondersteunen van (sport)paarden wordt pulserend magneetveld therapie ook veel gebruikt voor behandelen van verschillende blessures in de rug, variërend van kissing spines, artrose of spierproblemen. Pulserend magneetveld therapie is een vorm van fysiotherapie die je heel makkelijk zelf kan toepassen. De therapie dringt diep door in het weefsel en heeft daar een invloed op de stofwisseling in de cel, waardoor het weefsel sneller en beter herstelt.

De Centurion Therapulse is een deken op batterijen met 10 spoelen en kan gebruikt worden voor een gelijktijdige behandeling van schouder, schoft, rug en achterhand.

De deken is gemaakt van stevig canvas. De Therapulse werkt op twee oplaadbare batterijen. De Therapulse is een erg populair model omdat het makkelijk in gebruik is en er geen kabels door de stal lopen.

De Therapulse heeft 3 standen:

  • 2 Hz voor het acute stadium van de blessure om pijn en ontstekingen te laten verminderen
  • 15 Hz om de stofwisseling op celniveau te stimuleren
  • 30 Hz om de doorbloeding te verbeteren

Gewicht 17.5 kg

Andere suggesties…