Boreas

5,800.00

De Centurion Boreas is een koelmachine die het koelen een stuk makkelijker en efficiënter maakt. De Boreas maakt gebruik van ijswater en lucht dat door beenstukken wordt geleid.  Hierdoor kunnen de benen gekoeld worden, terwijl tegelijkertijd er druk op het weefsel uitgeoefend. Deze combinatie voorkomt zwelling of laat de zwelling snel afnemen.

 

De Boreas combinatie van koeling en compressie kan natuurlijk gebruikt worden na een training om het weefsel in de benen snel te koelen en op dit manier blessures te voorkomen. Maar de therapie kan ook voorafgaand aan een zware training/wedstrijd gebruikt worden als precooling. Daarnaast wordt het ingezet bij talloze blessures zoals verrekkingen van banden en bij peesblessures.

Door de combinatie van koelen en druk is het effect veel groter dan bij koelen alleen.  Het geeft een positief effect op het weefsel doordat het:

  • De ontstekingsreactie na een verwonding en training vermindert
  • De bloedstroom naar het behandelde en het omliggende weefsel verbetert
  • Het lymphesysteem helpt bij het verminderen van de zwelling.
  • Littekenweefsel bij pees en ligament verwondingen vermindert.
  • Pijn bij verwondingen vermindert

Het ijswater in de Boreas komt niet in contact met de huid, het is de kou van het door de elementen stromende water wat het weefsel koelt.