Huur Therapulse (per maand)

275.00

Met pulserend magneetveldtherapie, met name met de Centurion Therapulse, kan je het sportpaard ondersteunen om optimaal te presteren. De verschillende instelmogelijkheden van de Therapulse hebben elk een andere invloed op het lichaam. Op de laagste stand (2 Hz)  geeft het een signaal aan de hersenen, waardoor deze endorfines gaan produceren. Hierdoor zie je het paard duidelijk ontspannen. Als je na de behandeling gaat rijden, voel je direct dat hij beter de rug loslaat, je beter laat zitten en je makkelijker direct aan het werk kan gaan.

De paarden die juist een langere tijd nodig hebben om los te rijden, behandelen we voor het werk met een hogere stand. (15 of 30 Hz). Hierdoor wordt de doorbloeding verbeterd en krijgen de cellen meer voedingsstoffen en zuurstof. Hierdoor zal de opwarmtijd verkort worden en kunnen we sneller echt aan het werk.

Voor alle paarden is het goed om ze na het (zware) werk een nabehandeling te geven met de Therapulse. Hiermee worden de afvalstoffen sneller afgevoerd en op die manier wordt stijfheid de volgende dag voor een heel groot deel voorkomen.

Naast kopen is het ook mogelijk de therapulse voor onbepaalde tijd te huren. Dit kan zijn voor de behandeling van een kortdurend probleem, of om de apparatuur eerst uit te proberen voordat je tot aanschaf overgaat.

De Therapulse wordt zowel bij paarden met rugproblemen als voor het algemene onderhoud van sportpaarden gebruikt. Daarbij kan hij zowel voor als na het werk gebruikt worden, afhankelijk van het gewenste resultaat. Door gebruik van de Therapulse bij gezonde (sport)paarden wordt verzuring voorkomen/beperkt waardoor problemen door overbelasting voorkomen kunnen worden.

De Therapulse heeft 3 standen:

  • 2 Hz voor het acute stadium van de blessure om pijn en ontstekingen te laten verminderen
  • 15 Hz om de stofwisseling op celniveau te stimuleren
  • 30 Hz om de doorbloeding te verbeteren

Huren kan gedaan worden voor de behandeling van een enkele blessure. Maar de huur is ook bedoeld om de apparatuur eerst uit te proberen voordat tot aanschaf wordt overgegaan. Daarom worden de eerste drie maanden huur gezien als een proefperiode en worden daarom volledig verrekend met de verkoopprijs.

De eerste maand huur loopt via de webshop, daarna ontvangt u maandelijks een factuur.

Andere suggesties…