Huur Boreas (per maand)

300.00

De Centurion Boreas is een koelmachine die het koelen een stuk makkelijker en efficiënter maakt. De Boreas maakt gebruik van ijswater en lucht dat door beenstukken wordt geleid.  Hierdoor kunnen de benen gekoeld worden, terwijl tegelijkertijd er druk op het weefsel uitgeoefend. Deze combinatie voorkomt zwelling of laat de zwelling snel afnemen.

Naast kopen is het ook mogelijk de Boreas voor onbepaalde tijd te huren. Dit kan zijn voor de behandeling van een kortdurend probleem, of om de apparatuur eerst uit te proberen voordat je tot aanschaf overgaat.

De Boreas combinatie van koeling en compressie kan natuurlijk gebruikt worden na een training om het weefsel in de benen snel te koelen en op dit manier blessures te voorkomen. Maar de therapie kan ook voorafgaand aan een zware training/wedstrijd gebruikt worden als precooling. Daarnaast wordt het ingezet bij talloze blessures zoals verrekkingen van banden en bij peesblessures.

Door de combinatie van koelen en druk is het effect veel groter dan bij koelen alleen.  Het geeft een positief effect op het weefsel doordat het:

  • De ontstekingsreactie na een verwonding en training vermindert
  • De bloedstroom naar het behandelde en het omliggende weefsel verbetert
  • Het lymphesysteem helpt bij het verminderen van de zwelling.
  • Littekenweefsel bij pees en ligament verwondingen vermindert.
  • Pijn bij verwondingen vermindert

Het ijswater in de Boreas komt niet in contact met de huid, het is de kou van het door de elementen stromende water wat het weefsel koelt.

Huren kan gedaan worden voor de behandeling van een enkele blessure. Maar de huur is ook bedoeld om de apparatuur eerst uit te proberen voordat tot aanschaf wordt overgegaan. Daarom worden de eerste drie maanden huur gezien als een proefperiode en worden daarom volledig verrekend met de verkoopprijs.

De eerste maand huur loopt via de webshop, daarna ontvangt u maandelijks een factuur.