Transpirator gebruikt

6,650.00

De Centurion transpirator kan helpen bij paarden met luchtwegproblemen, variërend van een acute luchtweg infectie tot chronische ademhalingsproblemen.

De transpirator zorgt voor een sneller herstel en doet dit zonder gebruik van medicijnen. Ook paarden met een allergie waarvan de oorzaak niet weg te nemen is, reageren goed op een kuur met de transpirator. Bij de meeste problemen in een kuur van een maand voldoende.

 

De transpirator levert waterdamp met een temperatuur niet iets boven lichaamstemperatuur. De waterdeeltjes zijn zo klein dat ze zelfs in de diepste en kleinste longblaasjes komen. Dit in tegenstelling tot een vernevelaar waarbij kleine waterdruppels worden geleverd. De waterdruppels van een vernevelaar bereiken alleen de voorste luchtwegen.

De Transpirator kan gebruikt worden bij alle paardenrassen, van veulen tot volwassen paard. De uitgaande lucht heeft een luchtvochtigheid van 100% bij een temperatuur van ongeveer 40 °C. De hoeveelheid uitstromende lucht is meer is dan de diepste inademing van het grootste, rustende paard. Met andere woorden; de waterdamp concentratie en de temperatuur van de ingeademde lucht is altijd hetzelfde, ongeacht de grootte van het paard.

Vocht en warmte

Het paard ademt de verwarmde en bevochtigde lucht in door middel van een open mond- en neus masker. Hierdoor heeft het paard geen last van de snelheid en het geluid van de luchtstroom. Ook zal kan het paard comfortabel en veilig blijven ademen wanneer de luchtstroom plotseling stopt, zoals bijvoorbeeld bij het uitvallen van de stroom.

Slijm

De lucht die het paard inademt is al opgewarmd en bevochtigd, hierdoor hoeven de voorste luchtwegen tijdens de behandeling dit miet meer te doen. Dit voorkomt warmte en waterverlies via de luchtwegen. Een dun laagje condens wordt op de wanden van de luchtweg afgezet. Dit gecondenseerde water verdunt het slijm, lost klodders slijm op en helpt de reiniging door de trilhaartjes.

Deze transpirator is een aantal korte perioden verhuurd geweest. Na iedere keer verhuren wordt de apparatuur helemaal nagekeken, gereinigd en indien nodig gerepareerd. Op gebruikte apparatuur krijg je dezelfde garantie als op nieuwe apparatuur. Eén jaar onvoorwaardelijk.