Minipulse hoes

49.95

Het is een hoes waar je de Minipulse in kan doen. Daarna doe je het geheel om het paardenbeen. Door de dikkere laag blijft de Minipulse beter zitten. Daarnaast voorkom je het slijten van de banden van de Minipulse. Je hebt de banden helemaal niet meer nodig zelfs. Heel makkelijk in gebruik. De hoes is daarnaast zo gemaakt dat hij ook heel goed om het spronggewricht blijft

In de al ruim 20 jaar dat we de Minipulse verhuren en verkopen, kwamen we er steeds achter dat de bevestiging om het been beter kon. We merkten dat ondanks het advies dat we gaven om eerst een bandage of peesbeschermer om te doen, dit toch vaak niet werd gedaan. (ook ik zelf deed vaak even snel een minipulse om een been). Er werd dan meestal geprobeerd de Minipulse door de banden strak te trekken, goed om het been te krijgen.

Helaas gaat door het strak trekken van de banden de elasticiteit uit de banden en plakt ook het klittenband niet goed meer. Gevolg was dat de Minipulse af zakt en dat soms het paard erop ging staan.Nu is de Minipulse gemaakt voor paarden en kan wel wat hebben en het systeem van Centurion maakt het mogelijk voor redelijk beperkte kosten de Minipulse te repareren, maar wij wilden wat beters.

Daarom hebben wij in samenwerking met borduurservice Den Bosch e.o. een hoes voor de minipulse ontwikkeld. De Minipulse kan in de hoes gedaan worden en dan kan het geheel om het been worden gedaan. De hoes zorgt voor opvulling tussen been en Minipulse waardoor hij beter uit zichzelf blijft zitten en je niet meer afhankelijk bent van het klittenband alleen. De hoes is zo gemaakt dat je hem ook makkelijk om de sprong kan doen. En alle knoppen en het oplaadpunt zijn bereikbaar zonder dat je de Minipulse uit de hoed moet halen.