fbpx
06-53737071info@magnacare.nlHaagwinde 11, Puttershoek
MagnaCare Therapieën

Transpirator therapie voor luchtwegproblemen

hoestend paard met luchtweg probleem en neusuitvloeing
hoestend paard met luchtweg probleem en neusuitvloeing

Hoesten

Hoest je paard regelmatig of heeft hij al langere tijd last van zijn luchtwegen?

Luchtwegproblemen komen heel vaak voor bij paarden. Vaak beginnend met een simpel kuchje, bijvoorbeeld bij het voor de eerste aandraven.  Oorzaak kan variëren van virussen,  bacteriën  of stof. Maar kan overgaan in chronische luchtwegproblemen zoals allergieën of COPD.

De Centurion transpirator kan helpen bij paarden met luchtwegproblemen, variërend van een acute luchtweg infectie tot chronische ademhalingsproblemen. 

De transpirator zorgt voor een sneller herstel en doet dit zonder gebruik van medicijnen. Ook paarden met een allergie waarvan de oorzaak niet weg te nemen is, reageren goed op een kuur met de transpirator. Bij de meeste problemen in een kuur van een maand voldoende.

 

De Transpirator kan gebruikt worden voor:

  • Luchtwegen vrijmaken van slijm en verminderen van de weerstand van de luchtbeweging in de bronchiën en andere doorgangen in de longen
  • Virale en bacteriële infectie
  • Allergieën
  • Verbeteren van longbloedingen
transpirator voor behandeling van luchtwegproblemen
transpirator voor behandeling van luchtwegproblemen

Longblaasjes

De transpirator levert waterdamp met een temperatuur net iets boven lichaamstemperatuur. De waterdeeltjes zijn zo klein dat ze zelfs in de diepste en kleinste longblaasjes komen. Dit in tegenstelling tot een vernevelaar waarbij kleine waterdruppels worden geleverd. De waterdruppels van een vernevelaar bereiken alleen de voorste luchtwegen. 

De Transpirator kan gebruikt worden bij alle paardenrassen, van veulen tot volwassen paard. De uitgaande lucht heeft een luchtvochtigheid van 100% bij een temperatuur van ongeveer 40 °C. De hoeveelheid uitstromende lucht is meer is dan de diepste inademing van het grootste, rustende paard. Met andere woorden; de waterdamp concentratie en de temperatuur van de ingeademde lucht is altijd hetzelfde, ongeacht de grootte van het paard.

Vocht en warmte

Het paard ademt de verwarmde en bevochtigde lucht in door middel van een open mond- en neus masker. Hierdoor heeft het paard geen last van de snelheid en het geluid van de luchtstroom. Ook zal kan het paard comfortabel en veilig blijven ademen wanneer de luchtstroom plotseling stopt, zoals bijvoorbeeld bij het uitvallen van de stroom.

Slijm

De lucht die het paard inademt is al opgewarmd en bevochtigd, hierdoor hoeven de voorste luchtwegen tijdens de behandeling dit miet meer te doen. Dit voorkomt warmte en waterverlies via de luchtwegen. Een dun laagje condens wordt op de wanden van de luchtweg afgezet. Dit gecondenseerde water verdunt het slijm, lost klodders slijm op en helpt de reiniging door de trilhaartjes.

Medicijnen

De Transpirator kan niet gebruikt worden om medicijnen toe te dienen, omdat het slechts waterdamp toevoegt aan de lucht. Het is bedoeld als ondersteuning bij luchtwegproblemen en niet om medicijnen of antibiotica te vervangen. De functie is het lichaam helpen slijm te verdunnen en weg te krijgen en de luchtwegen te bevochtigen.

Centurion Ionic ResiraSilver Plus +

Het enige wat aan het water in de transpirator kan worden toegevoegd is Centurion Ionic ResiraSilver Plus. Zilveroplossing is actief tegen alle soorten micro-organismen, bacteriën, schimmels en virussen. Ionic ResiraSilver Plus + kan honderden verschillende infectieuze micro-organismen kan doden – waaronder veel van de antibiotica resistente superpathogenen.

Centurion Ionic ResiraSilver Plus + -oplossing is een veilige, niet-toxische en een natuurlijke oplossing die zilverionen bevat die zich hechten aan de enzymreceptorplaats op de buitenste schil van pathogene micro-organismen en deze binnen 4-6 minuten doodt door de opname van zuurstof te voorkomen. In tegenstelling tot farmaceutische antibiotica heeft ResiraSilver Plus + geen invloed op nuttige enzymen en weefselcellen, ze blijven intact.

 

De Ionische ResiraSilver Plus + van Centurion kan voorafgaand aan en na de wedstrijd worden gebruikt.

Zelf uitproberen?

Nieuwsgierig geworden naar wat de transpirator voor de luchtwegproblemen van jouw paard kan doen? Begin dan vandaag nog met de huur en ervaar het zelf. Kopen kan natuurlijk ook. We verrekenen altijd de eerste drie maanden huur met de verkoopprijs. Op deze manier kan je zonder extra kosten en zonder dat je gelijk een grote beslissing moet nemen, zelf ervaren hoe de transpirator bevalt.

Zelf uitproberen ?

Begin vandaag nog met de huur van de transpirator

Gebruik van de transpirator

Video afspelen

Ervaringen van gebruikers van de Centurion Transpirator

Video afspelen
Video afspelen

Prijzen

Transpirator huren

voor een kort probleem of om uit te proberen
400 per maand
  • inclusief BTW
  • voor een kortdurend letsel
  • om eerst uit te proberen
  • de eerste 3 maanden huur worden verrekend met de aanschaf
start vandaag

Leer hier hoe je Transpirator te gebruiken

Video afspelen