fbpx
06-53737071info@magnacare.nlHaagwinde 11, Puttershoek
MagnaCare Therapieën

Therapulse Pulserend Magneetveldtherapie deken

voor en na een wedstrijd de therapulse gebruiken
voor en na een wedstrijd de therapulse magneetveld therapie deken gebruiken om de spanning te verminderen

Spanning in de rug

Het komt je vast wel bekend voor: Gisteren liep je paard top, vandaag wil je weer verder gaan met de training en datzelfde gevoel van gisteren krijgen,  maar vandaag lukt dat van geen kant.

Of je hebt een paard waar je super mee kan werken, maar je moet hem eerst een half uur echt los rijden voordat hij opgewarmd is en aan het werk kan….
Of heb jij een paard wat in het begin van de training heel gespannen zijn rug vasthoudt en waarmee je heel voorzichtig en rustig aan moet beginnen….

Wat zou het toch fijn zijn, wanneer je direct fijn met je paard zou kunnen wegrijden. Niet eerst heel lang moeten losrijden, maar erop stappen en meteen een goed gevoel krijgen. Direct een paard met een ontspannen rug en voldoende goede energie om mee aan het werk te gaan.

Sportpaard

Wij vragen best veel van onze sportpaarden en het is dan ook goed te begrijpen dat een paard niet iedere dag hetzelfde kan presteren. Vaak zie je toch dat het paard wat verzuurt na een zware training. Of dat hij op een meerdaagse wedstrijd de 2e of 3e dag niet meer zo lekker loopt.

Sommige (dressuur) paarden hebben van nature in het begin van de training nogal veel spanning in de rug. Terwijl, vaak oudere, paarden lang gereden moeten worden voordat ze goed genoeg opgewarmd zijn om echt aan het werk te kunnen.

Therapulse

Met pulserend magneetveldtherapie, met name met de Centurion Therapulse, kan je het sportpaard ondersteunen om optimaal te presteren. De verschillende instelmogelijkheden van de Therapulse hebben elk een andere invloed op het lichaam. Op de laagste stand (2 Hz)  geeft het een signaal aan de hersenen, waardoor deze endorfines gaan produceren. Hierdoor zie je het paard duidelijk ontspannen. Als je na de behandeling gaat rijden, voel je direct dat hij beter de rug loslaat, je beter laat zitten en je makkelijker direct aan het werk kan gaan.

De paarden die juist een langere tijd nodig hebben om los te rijden, behandelen we voor het werk met een hogere stand. (15 of 30 Hz). Hierdoor wordt de doorbloeding verbeterd en krijgen de cellen meer voedingsstoffen en zuurstof. Hierdoor zal de opwarmtijd verkort worden en kunnen we sneller echt aan het werk.

Voor alle paarden is het goed om ze na het (zware) werk een nabehandeling te geven met de Therapulse. Hiermee worden de afvalstoffen sneller afgevoerd en op die manier wordt stijfheid de volgende dag voor een heel groot deel voorkomen.

Therapulse pulserend magneetveld therapie deken

Naast het ondersteunen van (sport)paarden wordt pulserend magneetveldtherapie ook veel gebruikt voor behandelen van verschillende blessures in de rug, variërend van kissing spines, artrose of spierproblemen. Pulserend magneetveldtherapie is een vorm van fysiotherapie die je heel makkelijk zelf kan toepassen. De therapie dringt diep door in het weefsel en heeft daar een invloed op de stofwisseling in de cel, waardoor het weefsel sneller en beter herstelt.

De Therapulse heeft 3 standen:

 • 2 Hz voor het acute stadium van de blessure om pijn en ontstekingen te laten verminderen
 • 15 Hz om de stofwisseling op celniveau te stimuleren
 • 30 Hz om de doorbloeding te verbeteren 

 

Zelf uitproberen?

Nieuwsgierig geworden naar de invloed van pulserend magneetveldtherapie op jouw paard? Begin dan vandaag nog met de huur en ervaar het zelf. Kopen kan natuurlijk ook. We verrekenen altijd de eerste drie maanden huur met de verkoopprijs. Op deze manier kan je zonder extra kosten en zonder dat je gelijk een grote beslissing moet nemen, zelf ervaren hoe de therapulse bevalt.

Zelf uitproberen ?

Begin vandaag nog met de huur van de therapulse

Gebruik van de therapulse in de paardensportmassage

Simone Bruys van Bruysend paardensportmassage heeft de therapulse uitgebreid getest tijdens haar werkzaamheden als paardensportmasseur. De volgende verslagen kregen we van haar:

Eén maand gehele magneetveldtherapie bij de behandeling van diverse paarden:

De afgelopen maand heb ik met veel plezier de Therapulse getest. Hierbij heb ik steeds eerst een spiercontrole gedaan vervolgens de Therapulse en de Neckpiece om gedaan en na een half uur weer een spiercontrole gedaan.

In totaal hebben we 30 paarden behandeld.

Daarbij is het volgende opgevallen:

Voor de magneetveld:

De meeste hadden voor de magneetveld veel meer verzuring in hun hele lichaam.

Waarbij bij de meeste de nadruk lag op de bovenlijn.

Bovenlijn 14, VH 10, AH 6 keer.

Ook waren het meer gehele spiergroepen dus grote vlakken die verzuurd waren.

Na de magneetveld:

Bovenlijn 9, VH 13, AH 8 keer.

Daarbij viel ook nog op dat er 8 keer verschil te voelen was tussen de ene en de andere kant dus dat er aan 1 kant uitsprekende problemen naar voren kwamen.

Er waren 3 paarden die erg druk waren/bleven onder de deken.

Welke conclusie kun je hieruit trekken?

– de verzuring vermindert tot verdwijnt geheel

– het concentreert zich op de plaatsen die echt problemen hebben

– de compensatie vermindert of verdwijnt

– de meeste paarden staan rustig en ontspannen tijdens de behandeling

– problemen door overtraining als het opslaan van afvalstoffen neemt erg af

Wat voor gevoel gaven de paarden tijdens de sportmassage behandeling?

– ze waren meer ontspannen

– ze hielen hun spieren al losser zodat ik beter door kon werken

– doordat er minder compensatie was kon in me concentreren op de blokkades zodat het effect van de sportmassage vergroot werd

– vooral rond schouder- en kniegewricht gaven ze zich beter over zodat deze meestal toch wat gevoeligere handgrepen duidelijk effectiever waren, omdat ik minder vertrouwen moest winnen.

Kortom als ik al deze dingen samen moet vatten;

De magneetveldtherapie en paardensportmassage zijn een perfecte aanvulling voor elkaar omdat ze beide de ontspanning en afvoer van afvalstoffen bewerkstelligen. Waardoor er voor het paard meer bereikt wordt tijdens de sportmassage behandeling!

Naar aanleiding van vorige proef die Simone Bruys van Bruysend.nl Paardensportmassage heeft gedaan met betrekking tot de invloed van magneetveld therapie en sportmassage voor paarden wilde ik meer duidelijkheid over er wat er vastgesteld kon worden als een paard gedurende langere tijd met magneetveld therapie werd behandeld.

Hiervoor hebben we een paard genomen dat al meerdere jaren door Simone werd behandeld en af en toe magneetveldtherapie kreeg. Het betreft een 7 jarige KWPN ruin (v Rhodium) die Z1 dressuur loopt.

Voor de start van de proef werd het paard op dezelfde manier als anders door Simone behandeld en ook vond daarbij een spiercontrole plaats. De probleem gebieden die daar werden gevonden waren dezelfde als de keren daarvoor nl; rechtsvoor en rechtsachter en aan beide zijden de overgang van rug naar ribben (die hij nodig heeft voor de lengte buiging). De nadruk van de behandeling bij dit paard ligt vooral op het loshouden van rechstvoor (het voorkomen van het opslaan van afvalstoffen) zodat hij het voorbeen zo gemakkelijk mogelijk weg kan zetten, wat resulteert in een goed onder te brengen achterbeen. Zodra hij voor wat minder soepel is voelen we dat direct achter. Momenteel is dit het geval.

Het paard werd gedurende de eerste 2 weken behandeld met de Therapulse en de Neckpiece op de frequentie van 2 Hz. Dit werd gedaan na het werk. Het voornaamste doel was de gewenning aan magneetveld en tevens het afvoeren van de afvalstoffen na het werk.

Daar dit paard een beetje een ‘slow starter’ is, werd besloten na de tweede week door te gaan met de behandeling voor het werk; de eerste 2 weken op 15 Hz en daarna tot het eind van de periode op 30 Hz.

In de tussentijd werd het paard verder getraind op Z1 niveau, waarbij de training langzaam zwaarder werd gemaakt.

Na een periode van 8 weken is het paard opnieuw door Simone behandeld. Ook ditmaal heeft zij voor de behandeling een spiercontrole uitgevoerd. Het was inmiddels al opgevallen dat het paard een beter ontwikkelde hals ging krijgen en dat het paard rug en hals beter ging gebruiken tijdens het werk.

De conclusies van Simone na de spiercontrole waren: Halsspieren in de bovenlijn zijn beter ontwikkeld en dit ook heeft een gunstig effect op de rugspieren. Voornamelijk aan de overgang bekken – achterhand. Die was losser en beter te buigen waardoor het onderbrengen nog meer wordt vergemakkelijkt. Eigenlijk viel over het hele lichaam op dat de spieren losser waren en veel fijner te bewerken waren. Dit kwam tot uiting in het sneller en soepeler kunnen doorvragen op de afzonderlijke spiergroepen. Het grootste verschil was rechtsvoor te voelen. Ondanks dat de training op verzoek zwaarder was gemaakt, was hier nauwelijks iets van terug te voelen in de halsspieren. Deze waren niet zo verzuurd en verhard als normaal. Dat geeft volgens Simone aan dat de magneetveldtherapie behandeling er voor zorgt dat de afvalstoffen beter afgevoerd worden en het paard dus makkelijker kan bewegen.

Ervaringen van gebruikers van de Therapulse

Prijzen

Therapulse huren

voor een kort probleem of om uit te proberen
275 per maand
 • inclusief BTW
 • voor een kortdurend letsel
 • om eerst uit te proberen
 • de eerste 3 maanden huur worden verrekend met de aanschaf
start vandaag

Therapulse kopen

omdat je hem gewoo wilt hebben
4950 eenmalig
 • inclusief BTW
 • direct kopen
 • kopen kan ook na een huurperiode
 • 1 jaar onvoorwaardelijke garantie

Leer hier hoe je Therapulse te gebruiken

Video afspelen