magneetveld hond

Magneetveld mat voor honden

ontspannen hond op magneetveldtherapie mat

Ook voor honden wordt steeds vaker magneetveldtherapie gebruik. Dat was al het geval voor de behandeling van blessures. Maar steeds meer mensen kiezen er ook voor om de therapie preventief in te zetten.

Net als bij paarden is het heel goed om na een zware training of wedstrijddag de honden te behandelen voor het afvoeren van de afvalstoffen en op die manier te voorkomen dat de hond de volgende dag stijf is.

Bij ons thuis is het standaard dat de honden na een training of wedstrijd even op een magneetveld deken of een mat mogen liggen. Mede hierdoor kon onze vorige hond nog tot op hoge leeftijd behendigheid doen.  Voordat we zelf de therapie bij hem in zetten, zagen we nog wel eens dat hij de volgende dag wat stijf was. Toen het eenmaal een vaste gewoonte werd om na de training hem op de magneetveld mat te leggen, zagen we niets meer aan hem de dag na de training.

Voor honden hebben we eigenlijk geen speciale matten of dekens. Maar we gebruiken voor een hond vaak de halsdeken van een paard of zoals hier te zien is, de mat van de EZY die eigenlijk voor de rug van mensen bedoeld is.