fbpx

Ontdek hoe jij je paard in topvorm kan houden

Liep je paard gisteren de sterren van de hemel, maar lukt het je vandaag niet dat zelfde gevoel te krijgen?

Voelt hij na de training van gisteren nog wat stijf aan?

Door pulserend magneetveldtherapie voor het werk te gebruiken help je je paard meer te ontspannen of je laat de warming-up alvast op stal beginnen.

Na het werk zorgt pulserend magneetveld therapie voor het afvoeren van de afvalstoffen, zodat je paard de volgende dag niet stijf is.

Test zelf hoe jij onze apparatuur kan gebruiken om je paard in topvorm te houden.

Maar als je paard toch een probleem heeft aan de benen

De onderbenen van het paard zijn gevoelig voor verschillende blessures, waarvan de peesblessure toch wel het vaakst voorkomt. Voor behandeling van dat soort problemen gebruiken we vaak pulserend magneetveldtherapie, meestal in de vorm van de Minipulse. Maar ook lasertherapie of cold compression therapie behoren tot de mogelijkheden.

Alle therapieën kan je zelf dagelijks toepassen. Al dan niet in combinatie met rijden of stappen. 

Meestal herstellen de blessures in ongeveer de helft van de tijd en vaak ook met veel minder littekenweefsel, waardoor bijvoorbeeld een pees weer zijn oude kracht en soepelheid terug krijgt.

minipulse pulserend magneetveld therapie voor beenproblemen
gebruik van de douchekop van de laser op een pees
Therapulse pulserend magneetveld therapie deken
Tapoty massage therapie

Of aan de rug

Blessures aan de wervelkolom of de spieren. Voor de rug gebruiken we meestal de Therapulse, de pulserend magneetveld deken.

Paarden hebben veel baat bij het ontspannende effect van de pulserend magneetveldtherapie. Dit is te merken bij blessures aan de rug of hals. Maar zeker ook voor sportpaarden is de therapulse een super goede aanvulling. Ontspanning voor het werk en afvoer van afvalstoffen na het werk.

Voor een aantal blessures kan ook een laser gebruikt worden. Of voor een diepwerkende massage gebruik je de Tapoty.

Of aan de luchtwegen

Voor de luchtwegen hebben we eigenlijk alleen de Transpirator. Maar deze kan wel helpen bij heel veel verschillende problemen aan de luchtwegen. Variërend van een licht kuchje tot chronische klachten.

Bij de Transpirator ademen de paarden warme, vochtige lucht in. Deze warme en vochtige lucht verdunt het slijm, zodat dit weer makkelijker door het paard kan opgehoest. Hierdoor neemt de irritatie van de luchtwegen snel af en kunnen ze gaan herstellen.

Heel veel paarden hebben belang bij een kuur van een maand met de transpirator. Ook paarden met chronische luchtwegklachten.

transpirator voor behandeling van luchtwegproblemen
gebruik van de transpiartor bij endurance paard met veel slijm in de longen

Wie we zijn en wat we doen

Video afspelen
Verkocht in meer dan
landen
Meer dan
tevreden klanten in Nederland
Meer dan
tevreden klanten wereldwijd

Welke therapie kan jouw paard helpen?