fbpx
06-53737071info@magnacare.nlHaagwinde 11, Puttershoek
MagnaCare Therapieën

FAQ

Deze technologie heeft wereldwijd vele wetenschappelijke klinische onderzoeken ondergaan. Tienduizenden patiënten zijn met succes behandeld. Van de behandelde patiënten wordt een zeer hoog slagingspercentage gerapporteerd, waardoor een aanzienlijke verbetering van hun kwaliteit van leven wordt bereikt

Bij ‘gewone’ magneet therapie wordt gebruik gemaakt van magneten zoals die in de natuur voorkomen. Deze worden toegepast in een deken, armband, bandages of iets dergelijks. Bij Pulserend Magneetveld Therapie wordt gebruik gemaakt van een spoel van koperdraden waar stroom door heen loopt. Door de stroom met een bepaalde frequentie van richting te laten veranderen, ontstaat een pulserend magneetveld. De frequentie waarin de richtingverandering gebeurd, is bepalend voor het effect dat de therapie heeft, ontspannend of juist stimulerend.

‘Gewone’ magneten zitten vast in de deken of bandage, ze kunnen niet omgedraaid worden, hierdoor kan er slechts 1 effect worden verkregen, meestal is dat stimulerend. Maar daarnaast hebben de ‘gewone’ magneten een veel kleinere invloed, ze zijn veel minder sterk, dringen dus minder ver door en hebben in 24 uur minder effect dan een pulserend magneetveld in 30 minuten.

magneetveld in een spoel

Dat kan allebei. De behandelmethoden doen net voor elkaar onder. In alle jaren dat we paarden met peesblessures helpen, is dat met hetzelfde resultaat bij zowel laser als pulserend magneetveldtherapie. Het is grotendeels je eigen voorkeur en voor een deel afhankelijk van de plaats van de blessure.

Het grote verschil is dat laserlicht slechts maximaal 5 cm doordringt en wordt tegengehouden door botten en magneetveldtherapie door elk soort weefsel dringt en de afstand alleen beperkt wordt door de kracht van de magneet. In het geval van de minipulse, die het vaakst wordt gebruikt bij peesblessures is dat dus zo’n 20 cm. Ruim voldoende dus voor het hele been. Op het moment dus dat de pees dieper weg ligt of dat je over een aanhechting praat, gaat onze voorkeur dus uit naar magneetveldtherapie. In alle andere gevallen zijn de behandelmethoden gelijkwaardig.

Bij lasertherapie houdt je een soort douchekop voor ongeveer 30 seconden op 1 plek en vervolgens verplaats je deze over de breedte van de kop. Een pees kan je dan vanaf drie kanten benaderen, zodat je ongeveer 15 minuten actief bezig bent.

Bij magneetveldtherapie doe je de minipulse (een soort pijpkous) om het been en laat je deze daar gedurende 30 minuten zitten, je kan dan ondertussen wat anders doen.

Lasertherapie zal je waarschijnlijk alleen in het acute stadium van het letsel gebruiken. Magneetveld therapie kan je door de verschillende instelmogelijkheden ook gebruiken in de opbouwfase om die met minder risico te doorlopen.

Lasertherapie heeft een goed effect op oppervlakkige verwondingen en op acupunctuur punten. Magneetveldtherapie heeft een grotere dieptewerking en maakt het daardoor erg effectief bij diepliggende zachte weefsel problemen en bij botbeschadigingen.

Om te testen of je minipulse goed werkt, neem je de blauwe testmagneet losjes tussen duim en wijsvinger. Je zet de minipulse aan en je houdt de testmagneet vlak boven de plaat met de knoppen. Je voelt dan de magneet even snel bewegen als het lampje knippert. Op 15 Hz voel je dit het beste.

Bij een therapulse of neckpiece houd je testmagneet in de buurt van een spoel terwijl je de deken hebt aangezet.

Video afspelen

Ja, de lage frequentie heeft een extreem ontspannend effect op het lichaam en het normaal dat het paard zijn hoofd wat laat hangen en extreem ontspannen lijkt.

Ja, de therapie kan zowel zelfstandig als in combinatie met andere therapieën gebruikt worden.

Om een goed magnetisch veld te krijgen zijn veel windingen van koperdraad nodig. Dat maakt de deken zwaar. Lichter zou ook betekenen, minder goed.

Het gewicht merk je vooral bij het op het paard doen. Om dit makkelijker te maken, kan je het beste de deken in drieën vouwen, hem dan op het paard leggen en dan uitvouwen. Dat is ook een heel makkelijke manier om de deken van het ene paard op het andere te leggen.

Video afspelen

Vooral op hele dunne (pony) beentjes zakt de minipulse soms af. Door eerst een bandage, evt met lap om het been te doen kan je dit voorkomen. Voor de werking maakt dit niet uit, magneetvelden gaan overal doorheen.

Hoes voor Minipulse pulserend magneetveld therapieInmiddels hebben we een hoes ontwikkeld waar de minipulse in past. Deze hoes zorgt voor opvulling tussen het been en de minipulse, en beschermt de minipulse. Je kan de hoes bestellen in de webshop.

Video afspelen

Nee, dat is niet nodig. Wij geven er zelfs de voorkeur aan dat je eerst een deken op het paard doet en dan pas de therapulse. Ten eerste blijft de therapulse schoner, maar ook om het paard warm te houden of juist te drogen.

fleece deken onder therapulse magneetdeken

Ja, pulserend magneetveld therapie wordt  juist ook veel gebruikt voor het in optimale vorm houden van sportpaarden. Het wordt vaak voor het werk ingezet voor de ontspanning en na het werk om de afvalstoffen sneller te laten afvoeren.

Ook op plaatsen waar ooit een blessure heeft gezeten, zoals een peesblessure, wordt het preventief ingezet om daar de doorbloeding al voor het werk te verbeteren.

De huur is niet alleen bedoeld voor de behandeling van een kortdurend probleem, maar is juist ook bedoeld om de apparatuur zelf uit te proberen. Daarom worden de eerste drie maanden huur volledig verrekend met de aanschafprijs. Vanaf de 4e maand wordt 80% verrekend, zodat ook een soort huurkoop mogelijk is. Je kan dan bij aanschaf kiezen of je de gebruikte machine over wilt nemen, of dat je liever een compleet nieuwe machine hebt.

Het is sinds kort ook mogelijk voor mensen met een inschrijving bij de KvK om de apparatuur te leasen. Neem contact met ons op voor meer informatie