fbpx
06-53737071info@magnacare.nlHaagwinde 11, Puttershoek
MagnaCare Therapieën

Ervaringen van gebruikers

Ik gebruik pulserend magneetveld therapie met regelmaat in de praktijk. En dan leg ik meteen de nadruk op de pulserende magneetveld therapie, want ik weet dat er bijvoorbeeld ook dekens zijn met vaste magneten, maar daar zie ik helemaal geen heil in. Ik gebruik de therapie met name bij aanhechtingsproblemen van de pezen. Ik heb het idee dat het pijnstillend werkt en de genezing bevordert. Maar ook in andere gevallen zoals een hoefbeenfractuur heb ik het gebruikt. Het werkt heel praktisch en de eigenaar kan het zelf ook doen. Daarbij behandel ik veel sportpaarden die je niet zomaar alles mag geven. Dit kan een mooie ondersteuning zijn in de sport om kleine pijntjes te verhelpen. In de revalidatie komen met regelmaat allerlei apparaten voorbij die goed zouden werken. Veel daarvan verdwijnen ook weer snel/ Deze therapie gebruik ik echter al meer dan tien jaar en ik blijf er steeds bij terug komen. Dat zegt genoeg.

Leendert-Jan Hofland, DAP Bodegraven

Minipulse

minipulse pulserend magneetveld therapie

Half november heb ik de dierenarts laten komen omdat mijn paard een dikke bult op ze pees had. Ik kreeg te horen van de dierenarts dat haar oppervlakkige buigpees erg beschadigd is. De echo beelden zagen er niet goed uit. Er waren ook scheurtjes in haar pees. Ik kreeg te horen dat ze drie maanden op rust moest en enkele minuten per dag mocht lopen. Ik wist dat dit ook een hele strijd zou gaan worden omdat mijn paard soms echt een tikken de tijdbom is. Ik zag ook al een langere tijd berichten voorbij komen over de minipulse maar elke keer heb ik het van me af geschoven. Uit eindelijk ben ik het toch gaan huren. En ik ben er zooo positief erover. Ik gebruik hem nu precies een maand. En de dierenarts is vanmiddag geweest en het eerste wat die zei... tis spectaculair. De dierenarts stond er versteld van van hoe goed het geneest in die drie maanden. Ondanks dat ze verschillende uitspattingen heeft gehad. En dat terwijl ik de minipuls nog maar een maand gebruikt. De dierenarts liet de echo beelden zien en ik stond er versteld van van hoe het eruit zag. Wat je bij 10 /12 maanden ziet dat zien wij nu in 3 maanden. Beiden stonden we er echt versteld van dat het zo goed geneest. De minipulse heeft hier zeker een bijdrage aan geleverd. Ik zou niet meer zonder minipulse kunnen. En het goede nieuws is dat we haar weer rustig mogen oppakken met stappen. Arja Noordhoek bedankt voor het huren van de minipulse. Tis het zeker waard.

Liesbeth Keesmaat

Ons paard had een peesblessure op een moeilijke plek we hebben 2 mnd de minipulse gehuurd vandaag is ze weer gescand en de pees is genezen nu langzaam weer opbouwen voor de zekerheid nog een mnd erbij gehuurd ben erg tevreden

Christel Poley

Mijn paard liep (bleek achteraf) al een tijdje met een blessure aan het check ligament. Na de diagnose adviseerde iemand mij de minipulse in te zetten. Ik heb mijn paard in de wei laten lopen en gedurende 2 maanden de minipulse dagelijks ingezet. Na 2 maanden was er op de controle scan niks meer te zien! Omdat ik de minipulse toch in huis had heb ik deze ook voor mijzelf gebruikt. Al jaren heb ik last van mijn pols en door gebruik van de minipulse, liefst 2x per dag, was de pijn al vrij snel weg! Zeker een aanrader voor mens en dier!

Eva de Jong

Mijn paard had een chronische peesblessure en zou nooit meer bereden kunnen worden. Ik heb de minipulse eerst een maand gehuurd en toen gekocht, het verschil was enorm. Ik heb het apparaat zeker een half jaar trouw drie keer per week gebruikt en nog een jaar elke keer na het rijden. Nu gaat het goed, we rijden niet meer zo hard en zo vaak, maar we rijden weer terwijl dat niet meer mogelijk zou zijn! Prima apparaat, nooit spijt van gehad!

Esther Adriaanse

Hele goede resultaten behaald met de minipuls! Pony van mijn dochter had een blessure aan het checkligament, 4 weken stappen dan weer controle scan. Ik ben met de minipuls aan de gang gegaan en i.p.v. na vier weken heb ik pony na drie weken laten scannen met een heel positief resultaat, checkligament zag er super uit en pony mocht weer gaan opbouwen in beweging. Voor de zekerheid nog een maand doorgegaan met behandelen met de minipulse en nu vier weken later springt de pony weer! Heel blij met de minipulse!

Linda Salaba

Super ervaring met de centurion mini-pulse! Ik gebruik de mini-pulse voor een flinke hematoom op de sprong van mijn paard. Na een week opbouwen van de mini-pulse was er al een positief resultaat zichtbaar. Na een maand gebruiken op controle geweest naar de dierenarts en we hebben weer groen licht! De dierenarts stond versteld van de afname (in omvang) van de hematoom en was positief verrast. Omdat er nog een restje van de hematoom aanwezig is ga ik nog een maand door met de mini-pulse ook ter ondersteuning bij het opbouwen. Het is soms een uitdaging om de mini-pulse op de sprong te gebruiken, maar met behulp van een bandage blijft het goed zitten. De behandeling zelf ervaart mijn paard als prettig, hij staat er super relax bij. MagnaCare denkt goed mee qua toepassing van de producten uit hun assortiment en adviseert wat het beste past.

Kiran Jamil

Mijn paard Leo is inmiddels 21, ik heb hem 17 jaar. De afgelopen 15 jaar heeft hij negen peesblessures gehad. Hij loopt nog, is nog functioneel. Vanaf de eerste blessure ben ik de Minipulse van Magnacare gaan gebruiken. Pezen zijn heel slecht doorbloed en wat je daar in kan stimuleren tijdens de revalidatie is meegenomen. Dat doet de magneetveldtherapie en het is tevens pijnstillend en door betere doorbloeding kan het bindweefsel beperkt worden. Dat is er altijd maar de behandeling helpt bij het weer functioneel worden van de pees. De volgende blessures waren ook nooit een terugval van een oude blessure maar steeds weer op een andere plek. We konden uiteindelijk wel de conclusie trekken dat dit paard niet de beste pezen heeft maar het zegt wel iets over hoe de oudere plekken waren hersteld. Toen een achterbeen aan de beurt was hebben we een Minipulse gekocht. Een achterbeen is nog moeilijker en langduriger en we hadden inmiddels het idee dat dit ook niet de laatste zou zijn. Dat was ook zo en steeds weer er tegenaan met geduld en de magneetveldtherapie. We zijn nu negen blessures verder maar hij loopt nog, uiteraard met aanpassingen ook vanwege zijn leeftijd. Wat we zien als de Minipulse wordt toegepast is ontspanning bij het paard. Nu kan het paard dat niet vertellen maar we weten inmiddels zelf hoe het voelt. We gebruiken het voor van alles. Een migraine aanval. Spierpijn. Door je rug gaan. Gewoon lekker gaan zitten met de Minipulse tegen je rug, dan merk je wat het doet. Het paard van mijn dochter is snel gevoelig achter het zadel, daar leggen we hem dan plat op. Ons andere paard had een paar jaar geleden een griffelbeentje fractuur. Is geopereerd en ook daar de Minipulse toegepast. Het voordeel van dit systeem is dat, ook als je het huurt, je het zelf toe kan passen. Gewoon thuis op stal en eigenlijk onbeperkt. Er hoeft geen dierenarts te komen en je hoeft er niet naar toe. Nogmaals, ik heb zelf het effect gevoeld en als ik naar mijn 21-jarige kijk zie ik het.

Thera Mantoua

Sinds vorig jaar maak ik gebruik van de Minipulse bij verschillende paarden met verschillende problemen, ik vind het heel bijzonder om te zien hoe goed het werkt! Eén van mijn paarden is ooit geopereerd aan een been en dat been was na arbeid vaak warm en vol. Sinds ik de minipulse gebruik na het rijden, gaat het erg goed. Er is nog nauwelijks zwelling en het paard heeft er zienderogen gemak van. Maar ook voor andere plekken kan het erg nuttig zijn. Zo had ik laatst een paard dat op de straat was gevallen, ik heb in de eerste dagen na de val de Minipulse een paar keer op zijn hals gelegd en inmiddels is hij weer helemaal opgeknapt!

Femke Beljon

Een aantal maanden na aankoop bleek mijn paard een oude peesblessure te hebben waar hij opnieuw last van kreeg. Vrijwel meteen zijn wij gestart met de minipulse en is het, ondanks dat het een oude blessure was, snel en mooi genezen. Omdat wij echt geloven in de minipulse hebben we er één gekocht en gebruiken deze nog dagelijks. Een heel tevreden klant dus.

Elena Vis

Gisteren is de pees van Freedom weer gescand en het ziet er allemaal heel netjes uit. Van een blessure waar we niet verwacht hadden dat het nog goed zou komen, zien we nu weer weefselvorming bij de aanhechting komen. En ook een mooie kwaliteit. De minipulse gebruik ik nu bijna een maandje en we mogen gaan beginnen met opbouwen nu. Dankzij jouw advies is de pees wonderbaarlijk mooi aan het genezen. Mijn dierenarts was ook zeer positief en enthousiast toen ik vertelde dat ik de minipulse aan het gebruiken ben. Hij had er zelf ook hele goede ervaringen mee. Dus we gaan nu opbouwen en gaan verder met je advies. Heel erg bedankt voor de perfecte service. Die minipulse krijg je voorlopig niet terug :-))​.​.

Cindy

Beste Arja, Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer, zeer tevreden ben over de door jouw geboden service (ik belde en nog geen twee dagen later had ik de minipulse binnen) en de Minipluse zelf. Ik heb de Minipulse op aanraden van DAP De Vallei en FPC De Hofstede, waar mijn paard heeft gestaan vanwege zijn blessure, een tijd lang gebruikt. Het resultaat mag er zeer zeker zijn. De zwelling op zijn been is verdwenen! Omdat ik inmiddels zo enthousiast was, heb ik je gevraagd of de minipulse ook breder inzetbaar zou zijn. Inmiddels gebruik ik deze, jaja, ik was zo enthousiast dat ik er een aangeschaft heb, ook op de rug van de paarden die ik behandel voor mijn massage-werk. Ik ben hard aan het sparen om een deken te kunnen aanschaffen. Dat wordt het volgende doel. Nogmaals mijn dank voor alle goede service en het verkopen van dit fantatische product!

Daniëlle Sent

Hierbij wil ik graag laten weten dat ik erg tevreden ben met de MiniPulse. Ik gebruik de MiniPulse nu 3 maanden iedere dag bij mijn paard welke een peesblessure aan zijn voorbeen had (welke hij al weer 6 maanden geleden heeft opgelopen). Nu gaat het goed en ben ik aan het opbouwen met de training en aan het afbouwen met de MiniPulse. Bedankt voor de vriendelijke service!

Wendy
Video afspelen

Neckpiece

Neckpiece pulserend magneetveld therapie

Wat ik doe noem ik lichaamstherapie voor paarden. Ik gebruik verschillende technieken om de (voor mij bewezen) beste resultaten te kunnen behalen:  Cranio-Sacraal Therapie  Masterson methode  Guasha (voor mens en paard)  Magneetveld therapie. Ik werk dus voornamelijk op het hoofd, de gehele wervelkolom van hoofd tot staart en het zenuwstelsel. Sinds augustus 2018 ben ik begonnen met het gebruiken van magneetveld therapie bij het behandelen. Ik wilde iets extra’s kunnen toevoegen aan het behandelen, iets wat de paarden helpt met het verwerken van de behandeling en het afvoeren van afvalstoffen. En wat werkt dit goed! Ik heb de deken allereerst eens uitgeprobeerd op mijzelf; ik vind het noodzakelijk om te weten hoe het voelt en wat het doet voordat ik het bij een paard ga uitproberen! Het grappig is dat je in principe weinig tot niks voelt van het magneetveld. Behalve dan dat je spieren soms een “sprongetje” kunnen maken en ze warm aan gaan voelen omdat er doorbloeding op gang komt. Bovendien activeert het magneetveld net als mijn behandeling het parasympatisch zenuwstelsel: dit deel van het zenuwstelsel zorgt voor ontspanning en herstel. Ik gebruik de deken meestal op het eind van mijn behandeling: als ik de rest van mijn behandeling gedaan heb. In sommige gevallen pak ik de deken er wat eerder bij, maar dit ligt helemaal aan de situatie. Bij sportpaarden zijn eigenlijk de gebieden op de rug altijd wel noodzakelijk om even mee te pakken met het magneetveld: schoft, rug, lendenen en sacrum. Eigenaren van sportpaarden zou ik vertellen dat een magneetveld deken een absolute must is om op stal te hebben! Je voorkomt ernstige problemen (blessures) en tegenvallende prestaties. Het vervangt geen behandeling maar draagt wel bij aan het leveren van (betere) prestaties van je paard(en) en niet onbelangrijk: je verhoogt hiermee het welzijn van je paard(en). De samenwerking met Magnacare verloopt hartstikke goed en in de toekomst hoop ik uit te breiden met nog meer producten van Magnacare!

Paula de Bruin, lichaamstherapie voor paarden

Onze Duitse Dog brak zijn bovenbeen en werd geopereerd. Om het herstel te bevorderen heb ik contact opgenomen met Arja. Ze had op dat moment alle magneetveld therapie matten verhuurd maar aarzelde niet en stuurde mij haar privé mat. Mellon vond het heel spannend om er op te liggen en Arja heeft ons goed begeleid. Zes weken na de operatie zijn er controle foto's gemaakt en de arts was verbaast hoe goed Mellon herstelde. Mede dankzij de inzet van Arja kan onze grote vriend nu al weer rennen en spelen. Dank je wel.

José Knol

Therapulse

Hans Peter Minderhout gebruikt ook de therapulse

Mijn Gelderlander (geb. 1991) heeft in de wintertijd problemen met opstaan, bewegen, vooral zijn rug is een probleem zone. Bij een thermografie werd dat bevestigd, aangezien de ruggenwervel extreem hete zones liet zien: Via wat research ben ik bij de pulserende magneet dekens uitgekomen. Wat ik bij MagnaCare fijn vond, was de huur optie. Het was de bedoeling de maanden met thermografie te volgen, maar door COVID is dit helaas niet gelukt. We hebben na 3 weken nog eentje gemaakt, daar was wel iets van verbetering op te zien, vooral op de achterhand. In totaal hebben we de deken 3.5 maanden ( elke dag) gebruikt. We zijn bij de laagste instelling, 2 Hrz gebleven, meer stimulans werkte averechts. Deze winter is zonder grote problemen verlopen, wat ik zeker aan het gebruik van de therapulse wijt. Indien we het geluk hebben, dat hij de 30 passeert, zal ik zeker de volgende winter opnieuw gebruik maken van de therapulse! @Arja, ontzettend bedankt voor je support.

Astrid Augenbroe

Je voelt echt veel verschil! Paarden staan top ontspannen op 2 Hz. Ik ben er heel blij mee!

Moniek van Dijk

Wij gebruiken voor onze paarden met regelmaat de therapulse. Deze zetten we in twee gevallen in. Om te beginnen bij paarden waarvan we het gevoel hebben dat ze snel sperpijn krijgen. Je ziet in sommige stadia van de training dat de paarden er wat meer moeite mee hebben en er daardoor van alles gebeurd in de rug. Door ze dan na het werk een half uur de magneetveld deken op te leggen, heb ik het gevoel dat de afvalstoffen beter worden afgevoerd en ze de volgende dag makkelijker aan hun werk beginnen. Het tweede geval waarin wij hem inzetten is bij wat hetere paarden. Die leggen we de deken op voorafgaand aan het werk om zo al wat spiertonus eraf te krijgen. We gebruiken de deken altijd voor een periode van minimaal een aantal weken, iedere dag. Ik heb het idee dat in beide gevallen de paarden meer ontspannen en gelatener kunnen beginnen met hun werk en dat is een groot voordeel in her verloop van de training.

Imke Schellekens-Bartels

Paarden voelen echt anders bij gebruik van de therapulse. Ze beginnen losser bij behandeling vooraf. Bij gebruik na een intensieve training merk je sneller herstel. Het werkt super!

Barbara van den Broek

Ik gebruik nu zo’n 3 jaar de Therapulse deken van Magnacare als aanvulling en ondersteuning op mijn behandelingen. In mijn werk als sportmasseur heb ik mij in de 15 jaar dat ik dit mag doen gespecialiseerd in de biomechanica, en werk ik voornamelijk met dressuurpaarden. Waar ik in het verleden nog weleens lang bezig was om een paard compleet te kunnen behandelen gaat dit in combinatie met de Therapulse deken veel vlotter. De paarden ontspannen na enkele minuten al wat voor mij het werk veel gemakkelijker maakt maar wat er zeker ook voor zorgt dat de paarden de behandeling als minder vervelend ervaren. Doordat de Therapulse de doorbloeding bevordert en daarnaast de zuurstofvoorziening verbeterd werkt de deken ook nog enkele uren na mijn behandeling na, de paarden hebben op deze wijze minder last van eventuele gevoelige spieren. Ik ben inmiddels in het bezit van 2 Therapulse dekens….dat zegt denk ik genoeg!

Rosanne Tijssen – van Zelst, Paardensportmasseur

Vandaag super leuke dag gehad. Voor het eerst gewerkt met de gehele magneetveld therapiedeken (therapulse) van MagnaCare. Het ging erg goed en de paarden waren ontspannen en losser als voor een normale behandeling. Hierdoor kon ik beter inwerken terwijl dit minder negatieve reacties bij de paarden op riep. Dus ze ontspande meer tijdens de sportmassage behandelingen, wat een groter resultaat geeft! De meeste hadden wel moeite om de omgeving los te laten en te ontspannen maar na zo'n 10 minuten lukte dit prima!

Simone Bruys, Paardensportmasseur

Nadat mijn paard in stal was gevallen, had hij over zijn gehele lichaam kneuzingen en was hij heel stijf en ervoer veel pijn. Na de eerste periode met pijnstilling en herstel van bloeduitstortingen, zijn we begonnen met de magneetveldtherapie van MagnaCare. Het is fijn, dat je de Centurion Therapulse magneetveldtherapie deken ook kunt huren. Hij werd langsgebracht en er werd ook duidelijk uitgelegd wat magneetveldtherapie inhoudt en hoe de deken gebruikt moest worden. Mede door het dagelijks gebruik van de Centurion Therapulse is mijn paard naar mijn idee sneller hersteld dan wanneer wij de deken niet zouden hebben gebruikt. Het viel mij op, dat mijn paard steeds heel ontspannen raakte tijdens de behandelingen. Hij leek het in ieder geval een fijn gevoel te vinden, wanneer de deken op zijn lichaam lag en zijn werk deed. Zijn spierspanning werd minder en de beweging werd soepeler. Bij een latere peesblessure heb ik een periode dagelijks gebruik gemaakt van de Minipulse. Deze behandeling is ook effectief geweest. Bij de volgende echo was de dierenarts positief verrast door het zichtbare herstel van de pees. Gelukkig zijn we nu blessurevrij, maar wanneer zich weer iets voordoet, zal ik, doordat ik positieve ervaring hiermee heb, zéker weer overwegen om magneetveldtherapie toe te passen.

Netty van Nielen

Ik ben per toeval in aanraking gekomen met de magneetdeken van MagnaCare. Voor school moest ik stage lopen op een paardenbedrijf, hier heb ik Arja leren kennen. Na veel geklets over mijn paard en de problemen waar ik tegen aanliep, vertelde Arja mij over de magneet deken. Ik zal even in het kort vertellen tegen welke problemen ik aanliep met mijn paard. Tijdens het rijden stopte ze soms gewoon, het leek wel of ze zei ik kan dit helemaal niet. Goed omdat je niet in 1 keer kan bepalen of het aan haar gedrag of aan haar lichaam lag, toch maar een tijdje door gereden. Er was op den duur niets meer mee te beginnen, zodra ik naar de rechterhand ging, rechter been gaf, stopte ze gewoon. Daarbij bouwde ze langzaam spieren op maar raakte ze wel snel kwijt. Arja stelde voor om de magneetdeken uit te proberen, dat het toch wel eens een lichamelijk probleem zou kunnen zijn. Ik ben met de deken begonnen in combinatie met een sportmasseur. Deze bevestigde de problemen in het lichaam, behoorlijke verzuring in haar rechter broekspier en nog wat andere aandachtspunten. Na de eerste behandeling van de masseur en vier weken de deken te hebben gebruikt ging het al een heel stuk beter, mijn paard zat stukken beter in haar vel, meer energie en gaf een beter gevoel tijdens het rijden. Toen de masseur voor de tweede keer kwam, was ze al een stuk sterker in haar bespiering en waren de echt grote problemen in haar lijf een stuk minder. Mijn paard vind de deken ook heerlijk, ze staat altijd lekker te dutten als de deken op haar rug ligt. Ik vind het fijn om te zien hoe mijn paard vooruit gaat sinds ik de deken gebruik.

Priscila Morlog

Enige tijd geleden is na veel zoeken een lastige schouderblessure bij mijn paard Univer geconstateerd. De band die linksvoor de spiergroepen bij elkaar houdt, was beschadigd. Deze blessure is mogelijk ontstaan, doordat hij in het land nog wel eens rare dingen uit wil halen.De blessure is zodanig zeldzaam dat de dierenarts hiervoor specialisten in Duitsland heeft geraadpleegd. Helaas bleek deze blessure bekend te staan als enorm hardnekkig en lastig te genezen. Veel rechtuit rijden luidde het advies. Echter: Univer is geen paard om lang op rust te zetten, of rustig rechtuit mee te draven. Dat matcht niet bepaald met zijn karakter. Via, via kreeg ik de tip contact met Arja op te nemen. Van begin af aan heeft zij heel goed met mij mee gedacht en adviezen gegeven wat het beste bij zijn blessure zou passen. Zo kwamen wij uit op de Therapulse. Het voordeel van de Therapulse is dat je deze dusdanig kan vastmaken, zodat je juist de probleemplaatsen goed kunt behandelen. Univer is een enorm sensibel paard en heel rillerig op zijn lijf. Daar een deken, die trillingen afgeeft, op leggen is dus niet iets wat je zomaar even doet. De eerste 2x moest dat best even met beleid gebeuren, maar als de deken eenmaal ligt vond hij het prima. Na een paar dagen stond hij gewoon los in zijn box met de Therapulse op. Ik durf dan ook rustig te zeggen dat als hij de therapulse accepteert elk paard dit prima zal vinden! Uiteindelijk is de blessure, door de betere doorbloeding met de Therapulse, sneller genezen dan vooraf voorspeld en heeft Univer geen last meer gehad van zijn schouderblessure. Een aanrader! Vooral omdat je dit zelf dagelijks kunt doen, waardoor het eenvoudig is in te passen.

Hoofpad

paard op hoofpad voor behandeling van hoefbevangenheid

Ondanks streng voer- en weidemanagement raakte mijn shetlander Rocky in januari 2010 zwaar hoefbevangen. Een vreemde periode om bevangen te raken, het vroor gigantisch, er lag sneeuw... Maar volgens de dierenartsen van DAP Visdonk in Roosendaal, waar Rocky voor behandeling heen ging, was hij niet de eerste bevangen pony die ze die maand in de kliniek hadden. Rocky kreeg speciaal beslag van hoefsmid Rob van Nassau. Na twee weken machteloos toekijken en hopen dat het beter zou gaan kwam ik Arja, die ik al enige tijd kende, tegen op de hengstenkeuring in Den Bosch. Het ging die dag heel slecht met Rocky. Ik deed mijn verhaal en Arja vertelde dat ze geen ervaring had met de hoofpad bij hoefbevangen paarden. Omdat ze wel erg benieuwd was of de therapie met de hoofpad ook effect had bij hoefbevangenheid, mocht ik de hem gebruiken zolang zij hem zelf niet nodig had. Zodoende had ik de hoofpad een paar dagen later in huis en kon de therapie beginnen. Aanvankelijk leek Rocky het maar een vreemde bedoening te vinden. Een half uur op zo'n plaat beviel hem niet zo. Ondanks de pijn die hij had, bleef hij niet echt stil staan en soms stapte hij er zelfs vanaf. Maar na een paar dagen ging het steeds beter. Rocky stapte heel makkelijk op de hoofpad, bleef geduldig en relaxed staan en ging er pas af als het half uur om was en ik hem er af begeleidde. Intussen had ik het gebruik van de pijnstillers van de dierenarts afgebouwd en was de magneetveldtherapie het enige 'medicijn' dat hij nog kreeg. Ik heb de hoofpad ongeveer een maand lang dagelijks gebruikt. Bijzonder was dat Rocky na een week of drie, vier dagelijks minder geduldig werd en niet meer wilde blijven staan. In mijn ogen een teken dat de pijn was afgenomen. Ik heb natuurlijk geen hard bewijs dat dat alleen door de hoofpad komt, maar ik denk echt dat de magneetveldtherapie heeft bijgedragen aan het herstel van mijn pony. We zijn nu dik twee jaar verder en hij loopt - weliswaar nog steeds op ijzers - beter dan ooit.

Marjolein Munnich

EZY systeem

Pulserend magneetveldtherapie systeem voor mensen

Om te beginnen zal ik mezelf kort voorstellen. Ik ben Kim Vogelaar-Vroegop. Sinds 2006 werk ik als fysiotherapeut en sinds 2009 ook als dierfysiotherapeut. Doordat een paard bij ons op stal een peesblessure had, kwam ik in aanraking met MagnaCare. Ik heb goede resultaten gezien van magneetveld therapie bij verschillende dieren en eigenaren. Tijdens mijn opleiding en werkzaamheden als fysiotherapeut merkte ik dat er erg weinig gebruik werd gemaakt van deze mooie behandelmethode. Toen ik in 2009 voor mezelf begon als dierfysiotherapeut, kwam ik in de gelegenheid om magneetveld therapie toe te passen. Sinds 2012 heb ik een eigen praktijk waar ik honden kan behandelen. Sindsdien behandel ik eigenlijk elke hond op magneetveld. Ik leg de mat onder mijn behandelmat, zo kan ik twee therapieën heel mooi combineren, met goed resultaat. Vooral bij dieren die erg veel pijn hebben, bijvoorbeeld bij een hernia, zie je de pijn echt weg trekken en het dier ontspannen. Eigenaren van dit soort dieren adviseer ik dan ook altijd om een magneetveld apparaat te huren, zodat het dier er optimaal van kan profiteren. Kortom ik werk al een aantal jaren met volle tevredenheid met MagnaCare bij vele verschillende dieren.

Kim Vogelaar-Vroegop

Doordat mijn hond een pijnlijke val had gemaakt ben ik in aanraking gekomen met magneetveld therapie. Na iedere behandeling zag ik dat hij ten eerste heel relaxed werd en een stuk soepeler ging lopen. Ik ben toen op jouw site terecht gekomen en zag dat het ook voor mensen van toepassing is. Op dat moment had ik veel last van mijn onderrug (bechterew) en moest aan de pijnstillers. Daar ik een gruwelijke hekel aan medicijnen heb, dacht dus baat het niet dan schaad het ook niet. Ik kon 's nachts niet draaien in mijn bed en moest s'ochtends soort van opgetakeld worden. In December 2013 ben ik begonnen op de ontstekingsremmende stand en dat had gelijk een goed effect. Dit heb ik uitgebouwd naar wat wordt aangegeven in de gebruiksaanwijzing en ik zit nu omdat het bij mij chronisch is op twee keer per dag. 1x voordat ik ga slapen op stand 2 (dan slaap je als een roosje) en 1x als ik wakker word op stand 30. Dan sta ik bijna pijnloos op uit bed en kan weer fris en fruitig aan de dag beginnen. Voorheen duurde dat een uurtje of 4 voordat ik redelijk kon bewegen. Voor iedereen is dit natuurlijk anders, maar ik wil dit absoluut delen. Wat een heerlijkheid! En bijna zonder pijn en geen medicijnen! Verder is het voor van alles en nog wat goed. Bijv.psoriasis (helaas ook de dupe van) Mijn plekken werden eerste instantie erger maar een week daarna ging het al snel een stuk beter. Hier moet ik helaas wel medicijnen voor blijven slikken maar ik zit ipv 4 tot 6 pillen per dag op 2 a 3 per dag. Ik hoop dat dit gelezen gaat worden want het maakt je leven een stuk aangenamer. Mochten er vragen zijn stel ze gerust.

Gretha Greber

Geen operatie nodig door magneetveld plaat. Onze Labrador Milo is een zeer levenslustige viervoeter die enige tijd geleden kampte met pijn aan zijn linker voorpoot. Als hij liep leek ’t net of hij zich constant verstapte. Na het een tijdje te hebben aangekeken, hebben wij toch maar besloten om een bezoekje te brengen aan de dierenarts. Als advies kregen we om foto’s te laten maken en dat Milo geopereerd zou moeten worden en vervolgens zou zijn poot in het gips gaan en daarna zou er een lang revalidatie traject volgen. Dit zette ons aan het denken, want je wilt toch het beste voor je trouwe viervoeter. Totdat we in contact kwamen met Arja en wij hoorden van magneetveld therapie. We dachten we kunnen het altijd proberen. We huurden een magneet plaat om te kijken of dat zou werken en ja na ongeveer 2 maanden liep Milo weer goed en kon hij weer heerlijk gek doen buiten en tot op heden heeft hij geen last of pijn meer. Wij als viervoeter liefhebbers stonden en staan er nog steeds versteld van, hoe goed de magneetplaat heeft aangeslagen. Een echte aanrader ook voor honden!! Wij zouden het dan ook aan iedereen aanraden. Onze hond Milo loopt sindsdien weer heerlijk vrolijk en zonder pijn rond.

Marco Noordhoek

Bij pijnlijke voeten en knieën door, zoals in mijn geval, hallux valgus en artrose in de voeten en kruisbandletsel en kraakbeendegeneratie in de knie kan magneetveldtherapie verlichting brengen. De therapie werkt ontstekingsremmend en daardoor ook pijnstillend. Het activeert verder de bloedsomloop, waardoor ik minder klachten ervaar met het lopen.

Netty van Nielen
Video afspelen

Laser

medium power laser

Mijn 8 jarige ruin hield na een val in de stapmolen, een verdikking boven de kogel aan de buitenzijde. Na 10 dagen rustig aan doen bleef de bult dus, hop, naar DAP Bodegraven. Mijn paard was niet kreupel maar na een scan gemaakt door Sander de Blaauw, bleek dat de zijtak van de tussenpees voor 30% beschadigd was, hij noemt dit ook wel de schenkel. Hij ziet vaker dit soort kwetsuren na bijvoorbeeld verdraaiing van de kogel. Dit pastte dus bij mijn verhaal van de val in de molen. De pees is direct ingespoten met PRP en ik moest hem 6 weken lang stappen. In mijn geval onder de man omdat hij aan de hand erg druk is. Onder het zadel heb ik regelmatig les gehad van Solange Schrijer (fysiotherapeut en equine chiropracter). Van haar leerde ik mijn paard ruim door het lijf te laten stappen, opgericht, lang laag, enz. Zo bleef hij lekker aan het werk, goed los door zijn lijf en verloor hij weinig spiermassa. Daarnaast adviseerde Solange Schrijer mij regelmatig de pees te laseren. Zelf heeft zij de Centurion laser van Magnacare. Via Magnacare heb ik de medium laser gehuurd en ik heb een maand lang dagelijks mijn paard zijn been gelaserd. Ik hield de zogenaamde ‘douchekop’ 30 seconden op één plek en ging zo het hele onderbeen af. Dit kostte mij dagelijks een kwartiertje werk en heel eerlijk, iedereen kan het. De laser is eenvoudig in te stellen en te hanteren. Naast de PRP en de Centurion laser, is mijn paard ook twee maal per week in de Aquatrainer geweest van Horses in Hands. Dit ter ondersteuning van de spieren, voor de afwisseling en je koelt direct ook de pees. Na zes (lange) weken was het zo ver, mijn paard werd opnieuw gescand door Sander de Blaauw bij DAP Bodegraven. En wat blijkt: de pees is volledig genezen en dit zonder littekenweefsel! Wat een snel en goed herstel van de pees! Ik ben er van overtuigd dat naast de PRP, de laser ongelooflijk goed zijn werk heeft gedaan en kan dit dan ook iedereen van harte aanraden. Nu rustig aan opbouwen en na de zomer weer lekker ons werk oppakken en terug de wedstrijdring in! Speciale dank aan DAP Bodegraven – Sander de Blaauw, Magnacare, Solange Schrijer en Horses in Hands.

Claudia

Onderstaande beelden zijn van voor en na 6 weken lasertherapie

echo voor lasertherapie
echo na lasertherapie

Afgelopen vrijdag heeft mijn paard/ draver Echo Oldeson een koers gewonnen in Duitsland, een ieder was verbaasd over zijn heroptreden, zij wisten immers van zijn peesblessure. Ik wilde je nogmaals bedanken voor het gebruik/huur van het laserapparaat, het was in februari 2019...toen ik bij jou aan de bel trok. Echo had zich gevangen in zijn voorpees, de belangrijkste ook nog. Een gat van 7 cm bleek later, ik heb nog op het punt gestaan om hem in te laten slapen, maar mijn gevoel zei dat ik het een kans moest geven. Maandenlang elke dag met de laser in de weer geweest en dat heeft geholpen, je ziet niet eens meer waar het gat gezeten heeft,

Claudine van Dam

wij hebben de laser een aantal maanden in gebruik, super voor blessures of gewoon lekker voor de spieren. wij zijn er lyrisch over.. service is echt top !!

Jacqueline Walvoort

Zeer tevreden met het resultaat van het laserapparaat!! Ik had deze een maand gehuurd voor onze gewonde pony en het resultaat is verbluffend!!

Suzanne van Diggele

Op zondag haalde ik mijn paard stok en stok kreupel uit de wei, ze wilde eigenlijk liever niet op haar rechter achterbeen staan. DA gebeld en deze dacht aan een hoefzweer, ingepakt met nat verband in de hoop de volgende dag de locatie van de hoefzweer te vinden. Hoefsmid erbij, het bleek geen hoefzweer te zijn......... Op de pijnstillers en een afspraak gemaakt om het been op stal te laten scannen (rontgenfoto's en echo), daaruit kwam een peesschede ontsteking en een niet hele mooi pees (dit laatste zou te "verwaarlozen" zijn en dat gaf niet de pijn). Het advies was inspuiten met cortico's. Na twijfelen toch voor de injectie cortico's gegaan, maar het effect bleef uit en het been bleef hetzelfde (pijnlijk en licht gezwollen). Aangezien ze niet zonder de pijnstillers kon heb ik gekozen voor een second opinion bij een paardenkliniek. Hier is opnieuw een scan gemaakt waar iets anders uit kwam, ze had namelijk een gaatje in haar ringband (net boven de kogel), deze "aandoening" zien ze zelden. Optie was een kijkoperatie, ze zouden het dan opschonen en het bandje doorknippen, de kans op herstel bleef "gereserveerd". In overleg met die arts hebben we besloten om haar 24/7 op de wei te houden met stappen aan de hand/ onder de man en dit ook opbouwen en uitbouwen en toch proberen de pijnstillers af te bouwen. Zo konden we haar de zomer zelf de kans geven om nog wat te herstellen. Volgens de arts als ze na 2 maanden niet verbeterd was moesten we toch aan operatie denken.Ik sprak een kennis aan de telefoon en deed het hele verhaal, waarop zij zei, als ik jou was zou ik lasertherapie toepassen. Nog nooit van gehoord, maar het was zeker het proberen waard, ik had tenslotte niets te verliezen! Contact gezocht met Arja van Magnacare en 2 dagen later had ik het laserapparaat op stal! In 10 dagen tijd is het been in omvang 2,5 cm dunner geworden en kon ze zonder pijnstilling! Ik wist niet wat ik meemaakte! De eerste 10 dagen heb ik 2x per dag het been met de laser behandeld endaarna 1x per dag. Dit heb ik 4 maanden gedaan, waarvan de laatste maand ik het helemaal afgebouwd heb. Totaal is het been zo'n 3 cm geslonken en is het nu dezelfde omvang als haar andere achterbeen. De plek is nog steeds aan het slinken, het is zacht, absoluut niet pijnlijk en ze loopt spat zuiver (in alle gangen!). En dat op haar leeftijd, 21 jaar! We zijn nu al 3 maanden zonder laser en het blijft goed! Ik ben mijn kennis heel dankbaar dat ze me over de laser heeft verteld en Arja ook heel dankbaar omdat ze met 2 dagen het laserapparaat bij mij op stal bracht en mij de instructies heeft gegeven hoe ik het moest toepassen. Kortom, super blij met het laserapparaat, een super resultaat! Ik raad het iedereen aan om met dergelijke been problemen Arja te bellen voor een advies en welke therapie erbij past, het werkt ECHT!

Maaike Hombroek

Mijn hond heeft 1 week voor zijn UV examen zijn poten stuk gelopen. Voorpoot het grote kussen een echt flapje wat los zat, achter gewoon stuk. Bij een UV examen loopt je hond 20 km naast je fiets met 2 x een pauze. Na die 20 km moeten de voetzolen er goed uitzien. Het was dus erg frustrerend dat hij zijn zooltjes kapot had. Ik heb de hond zijn zolen 2 x laten laseren en hij heeft zijn UV examen met glans gehaald!!

Video afspelen