fbpx
06-53737071info@magnacare.nlHaagwinde 11, Puttershoek
MagnaCare Therapieën

Botanica, huid en wondverzorging

Botanica huid en wond verzorging
Botanica huid en wond verzorging

Botanica

Eind januari 2019 hebben wij kennis gemaakt met Botanica producten. Wij waren daar dusdanig van onder de indruk dat we besloten hebben deze producten in ons assortiment op te nemen. Hieronder wat algemene informatie. Een uitgebreidere beschrijving van de afzonderlijke producten vindt je in de webshop

Botanica International Ltd werd in 2005 opgericht om tegemoet te komen aan het groeiende bewustzijn van natuurlijke producten en om de wonderen van Nature’s Healing Energy te gebruiken.

Zij hebben een natuurlijk kruidenassortiment ontwikkeld om veel voorkomende huidaandoeningen te behandelen.

Het Herbal-assortiment bevat een combinatie van natuurlijke ingrediënten, die allemaal bewezen heilzame eigenschappen hebben.

Botanica’s Herbal-systeem werkt om een gezonde celgroei te bevorderen en volledig herstel zonder littekens.

Vroeger zouden we een crème op een wond smeren om een barrière te vormen, maar in feite kan een zware dikke crème het genezingsproces op twee niveaus vertragen. Het kan vuil rond het aangetaste gebied houden en het kan voorkomen dat de infectie eruit komt!

Botanica’s wash reinigt het gebied en helpt bij het verwijderen van vuil of korsten die zich eventueel hebben gevormd. Dit deel van het proces is van vitaal belang omdat het het getroffen gebied open en droog houdt, zodat eventueel aanwezige infecties kunnen wegvloeien.

De wash wordt gevolgd door Botanica’s Herbal Cream die gemakkelijk in de huid wordt opgenomen. Het activeert de gezonde cellen en de krachtige combinatie van de kruiden en de verzachtende eigenschappen van de natuurlijke oliën werken aan een snel, volledig herstel.

Dagelijkse wasbeurten en crèmetoediening verminderen het aangedane gebied en blijven infecties vrijmaken.

Gebruik bij dieren

Het algemene advies is eigenlijk altijd het gebied wassen met verdunde wash, laten drogen en vervolgens de cream opbrengen.

Zo kan de botanica combi gebruikt worden voor:

Wondbehandeling

  • Snijwonden en wonden
  • Geïnfecteerde hechtingen en inscheuringen
  • keizersneden
  • Jeuk en krabben
  • Maden
  • Haaruitval

Gebruiksaanwijzing: Reinig het gebied grondig met de wash (verdund: 2 dopjes per liter warm water),  spoel niet na. Laat 3-5 minuten drogen en masseer daarna de herbal creme goed in. Herhaal dit tweemaal daags.

Hierdoor vermindert het wild vlees, laat het weinig of geen littekens achter en voorkomt wit / zwart haar.

Onverdund

In bepaalde gevallen gebruiken we de wash onverdund, dit zijn bijvoorbeeld:

1. Ringworm
Gebruiksaanwijzing: Breng de wash netjes (onverdund) aan op het getroffen gebied en laat ongeveer drie minuten inwerken (niet afspoelen). 
Breng vervolgens de herbal creme aan.
Herhaal: ’s morgens, ’s avond en volgende ochtend (3 toepassingen). 
Binnen een week zal het haar terug groeien en mogen er geen sporen of  littekens meer zijn.

2. Blackspot (runderen)
3. Sarcoïden
4. Wratten
Gebruiksaanwijzing: Breng de wash onverdund aan op het getroffen gedeelte en masseer het goed in. 
Breng vervolgens de herbal creme aan. Herhaal tweemaal per dag zolang als nodig.

Hierdoor vermindert het wild vlees, laat het weinig of geen littekens achter en voorkomt wit / zwart haar.

Wassen

Daarnaast kan de wash ook heel goed gebruikt worden voor het normale wassen van het dier: 

Gebruiksaanwijzing: Doe een scheutje Cleansing Wash in een ½ emmer warm water om het dier af te spoelen en droog het dier vervolgens af met een zweetmes of handdoek om overtollig water te verwijderen. Spoel de wash niet af. Het dier krijgt  zo een super schone en glanzende vacht en het vermindert de verzorgingstijd.

** Dit wordt ook aanbevolen voor het scheren, het maakt gemakkelijker voor de tondeuse, het dier en de persoon. Het dier zal zijdezacht en glanzend worden. **

Humaam gebruik

Botanica producten
Botanica producten

Botanica-producten zijn allemaal anti-septisch, anti-schimmel, anti-bacterieel, ontstekingsremmend en antihistamine. De Botanica kruidencrèmes en -wassers zijn geschikt voor een zeer gevoelige huid en kunnen op alle huidcondities worden gebruikt.