06-53737071info@magnacare.nlHaagwinde 11, Puttershoek
MagnaCare

Minipulse: Pulserend Magneetveldtherapie bandage

peesblessure, kan heel goed behandeld worden met PEMF

Dik been

Ken je deze situatie? Je had net weer ingeschreven voor een wedstrijd, toen je op stal kwam en je paard aantrof met een dik en warm been. Na een bezoek aan de dierenarts was het probleem duidelijk: peesblessure. Maanden van rust, stappen en koelen in het vooruitzicht en de vraag of hij ooit weer op zijn oude niveau terug kan komen.

Als het nu toch eens sneller kan herstellen, en beter, zodat je toch weer snel kan starten. En als je nu eens meer kan doen dan alleen maar rust en stappen.

Een peesblessure kan acuut ontstaan door overrekking van de pees tijdens de training of in de wei. Maar ook chronische overbelasting door een zware bodem of zwaar trainen kan leiden tot een peesblessure. 

In het begin van de blessure zie je soms een zwelling en is het paard kreupel. Dit verdwijnt vaak, maar het paard is nog niet van de peesblessure hersteld. Te vroeg weer aan het werk gaan, maakt de blessure ernstiger. Lange perioden rust, koelen en gedoseerde beweging is de meest voorgeschreven behandeling.

Maar pulserend magneetveldtherapie kan maanden van stappen en onzekerheid over het resultaat veranderen. Pulserend magneetveld therapie is een vorm van fysiotherapie die je heel makkelijk zelf kan toepassen. De therapie dringt diep door in het weefsel en heeft daar een invloed op de doorbloeding en de stofwisseling in de cel, waardoor het weefsel sneller en beter herstelt. 

Pezen, botten, banden en spieren

Niet alleen peesweefsel reageert goed op pulserend magneetveldtherapie. Ook botten, banden en spieren herstellen tot 2x sneller dan zonder deze therapie. Daarbij komt dat het weefsel wat terug groeit op plaats van beschadiging weer bijna zo sterk en soepel is als het originele weefsel. Daardoor wordt niet alleen de hersteltijd korter, maar is de kans op herhaling van de blessure ook veel kleiner geworden.

Minipulse

Voor behandeling van problemen aan het onderbeen, knie, kogel of spronggewricht gebruiken we meestal de Minipulse. Het bestaat uit 2 kussens met een spoel erin waar d.m.v. een accu een pulserend magneetveld wordt opgewekt. Heel eenvoudig in gebruik, geen kabels die van of naar het paard lopen.

minipulse pulserend magneetveldtherapie

De Minipulse heeft 3 standen:

 • 2 hz voor het acute stadium van de blessure om pijn en ontstekingen te laten verminderen
 • 15 hz om de stofwisseling op celniveau te stimuleren
 • 30 hz om de doorbloeding te verbeteren 

Zelf uitproberen?

Nieuwsgierig geworden naar de invloed van magneetveld op de blessure bij jouw paard? Begin dan vandaag nog met de huur en ervaar het zelf. Kopen kan natuurlijk ook, maar we verrekenen altijd de eerste drie maanden huur met de verkoopprijs. Op deze manier kan je zonder extra kosten en zonder dat je gelijk een grote beslissing moet nemen, zelf ervaren hoe de minipulse bevalt.

Zelf uitproberen ?

Begin vandaag nog met de huur van de minipulse

Voorbeelden van gebruik van de Minipulse

Natuurlijk vinden wij het belangrijk dat de diagnose eerst gedaan wordt door de dierenarts, maar bij veel blessures kan je zelf ook met pulserend magneetveldtherapie positief bijdragen aan de mate van herstel. Een aantal blessures waarbij pulserend magneetveld therapie op verschillende manieren kan worden ingezet zijn:
 

Peesblessures: Bij peesblessures mag je in de eerste periode meestal alleen stappen of heeft je paard zelfs boxrust.  In deze acute fase behandel je alleen op de stand van 2 Hz. Dit helpt de pijn en ontsteking te verminderen. Als de acute fase voorbij is en het paard weer aan het licht werk mag, is het goed om voor het werk de minipulse 15 a 20 minuten te gebruiken op 15 Hz. Hiermee verbeter je de doorbloeding en de stofwisseling in de pees voordat de pees belast gaat worden. Na het werk is het dan goed om de Minipulse nog 20 a 30 minuten op 2 Hz te gebruiken om de pees weer tot rust te brengen. Op deze manier herstelt de pees goed en snel en is de kans op herhaling erg klein geworden.

Botbreuken: Breuken herstellen heel snel onder invloed van magneetveldtherapie. Zelfs breuken die uit zich zelf niet meer willen herstellen. Bij botbreuken behandelen we 3 dagen op 2 Hz om het paard aan het magneetveld te laten wennen. Na 3 dagen gaan we zo snel mogelijk naar 30 Hz om de botgroei zo veel mogelijk te stimuleren. Vaak zijn de botten in de helft van de normale tijd weer hersteld.

Artrose: Afhankelijk van de ernst van de artrose behandel je op 2 Hz om de pijn te bestrijden. Of juist op 30 Hz om de doorbloeding te verbeteren om de stijfheid zo veel mogelijk tegen te gaan. Dit kan afhankelijk van zaken als training en weersomstandigheden van dag tot dag variëren. Een goede optie is om, als er getraind wordt, de minipulse vóór het werk op 30 Hz te gebruiken om de doorbloeding te verbeteren en na de training op 2 Hz om verzuring en stijfheid te voorkomen.

Bandletsel: Hierbij volg je dezelfde behandelwijze als met peesblessures: 2 Hz in het acute stadium en als het werk weer hervat mag worden een variatie van 30 Hz vóór het werk en 2 Hz na het werk.

Daarnaast is de Minipulse nog voor veel meer blessures te gebruiken. Het voordeel van pulserend magneetveldtherapie is dat ieder weefsel erop reageert. Als je dus niet weet waar het probleem aan ligt, kan je toch behandelen. Heel algemeen zeggen we: zolang er nog warmte in het weefsel zit, behandel je op 2 Hz om het ontstekingsproces te verminderen. Is de warmte weg, dan behandel je op 15 en 30 Hz om de doorbloeding en stofwisseling te verbeteren. Op deze manier kan je veel problemen snel helpen herstellen.

Het mooiste zou zijn om de minipulse gedurende het hele revalidatieproces te gebruiken totdat het paard weer op het oude niveau terug is.

Ervaringen van gebruikers van de Minipulse

Prijzen

Minipulse huren

voor een kort probleem of om uit te proberen
150 per maand
 • inclusief BTW
 • voor een kortdurend letsel
 • om eerst uit te proberen
 • de eerste 3 maanden huur worden verrekend met de aanschaf
start vandaag

Minipulse kopen

omdat je hem gewoon wilt hebben
1600 eenmalig
 • inclusief BTW
 • direct kopen
 • kopen kan ook na een huurperiode
 • 1 jaar onvoorwaardelijke garantie

Leer hier hoe je Minipulse te gebruiken

%d bloggers liken dit: